3. SZÉNRAJZ TRIENNÁLÉ | Felhívás

3. SZÉNRAJZ TRIENNÁLÉ | Felhívás

3. SZÉNRAJZ TRIENNÁLÉ

FELHÍVÁS

2023. szeptemberében a tatabányai Kortárs Galéria megrendezi a 3. Szénrajz triennálét. A kiállításra pályázatot írunk ki, amelyre szénnel készült munkákat várunk (egyéb anyagok felhasználása a szén mellett megengedett, de a szén legyen a domináns).

A beérkezett és válogatott munkákból szeptember 1. és október 13. között kiállítást rendezünk. A legsikeresebb munkák készítőinek szakmai díjakat és a Kortárs Galéria díját adjuk át a kiállítás megnyitóján. A kiállítás anyagából katalógus készül. Megnyitó és díjátadás szeptember 1-én 17 órakor lesz a Kortárs Galériában.

A pályázatra professzionális képzőművészek és művészeti egyetemek hallgatói jelentkezhetnek (MAOE, MKISZ, és egyéb művészeti szervezetek tagjai, MKE, MOME stb hallgatói)

A pályázatra maximum 3 db művel lehet jelentkezni. A képeket digitális formában kell beküldeni (1-5M közötti jpg fájl formában), a kiállítás anyagát szakmai zsűri fogja válogatni. A fájlok nevei a Művész neve, kép címe, és a kép adatai legyenek. A képek mellé egy rövid szakmai önéletrajzot mellékeljenek, mely tartalmazza az iskolákat, az egyesületi tagságot, fontosabb kiállításokat, és az esetleges díjakat. A képek mellé mindenképp küldjék el az alkotás adatait: cím, technika, méret, évszám, biztosítási érték. A kiállításra szénhez kapcsolódó szoborral, installációval is lehet jelentkezni, de ezeket csak korlátozott számban tudunk majd kiállítani.

A beérkezés után a zsűri kiválogatja a kiállítás anyagát, eredeti munkákat csak a beválogatott művészeknek kell beadniuk. Lehetőség lesz augusztus közepén budapesti és tatabányai leadásra is, pontos időpontról és helyszínről értesítjük a jelentkezőket.

A képek szélessége ne haladja meg az 1 m-t, magassága a 2 m-t. Sorozat esetén se haladja meg a képek száma a 3-at, a zsűri megbonthatja a sorozatokat.

A pályázatra 3 évnél nem régebbi képeket lehet beadni. A képeket a kammerlohr@avertesagoraja.hu e-mail címre kell küldeni,

Beérkezési határidő: július 9. éjfél

A kiállításra bekerülő képekről és a díjakról szakmai zsűri dönt.

Zsűrizés eredménye augusztus elejére várható, mindenkit e-mailben értesítünk.

Kammerlohr-Kováts László galériavezető kammerlohr@avertesagoraja.hu +36 30 417 6444